Coronavirüs Tedbir ve Önlemlerimiz

 

Sayın İlgililer,

Gıda firması olduğumuz için yaşayan bir sistemimiz var, bunun gereği olarak gıda güvenliğini minimize etmek adına ISO ve HACCP’ in gerektirdiği tüm kuralları ve prosesleri merkez mutfaklarımız ve taşıma yemek hizmeti verdiğimiz tüm noktalarda uygulamak zorundayız.

Ülkemizde yaşanan koronavirüs tehdidi nedeniyle uygulamakta olduğumuz sistemleri ve önlemleri artırmış bulunmaktayız. Bununla ilgili olarak aldığımız tedbir ve önlemleri sizinle paylaşmak isteriz;

  • Fabrika girişlerimizde el dezenfektan üniteleri ve hijyen paspaslarımız bulunuyor. Bunların mevcut adetlerini artırdık, kontrollerini sıklaştırdık.
  • Tüm çalışanlarımız KKD (maske, eldiven, konuk vb.) etkin bir şekilde kullanımı sağlanıyor. Bunların kullanımını ve kontrollerini, KKD’ lerin değişim zamanlarını sıklaştırdık.
  • İşyeri Hekimimiz düzenli olarak hem gıda güvenliği hem de koronavirüs ile ilgili bilgilendirme yapmaktadır.
  • Personelimiz yaptığı her çalışmadan önce ellerini yıkamakta ve bu yıkama ve dezenfekte işlemlerini Gıda Teknikerlerimiz ve Üretim Müdürümüz kontrol etmektedir.
  • Yerinde ve taşıma yemek hizmeti verdiğimiz tüm projelerimizde, personellerimize bu konuyla ilgili hızlı şekilde koruyucu ekipman kullanımı ve koronavirüs ile ilgili gerekli tedbir konularını aktarmaktayız. Üretim yerleri ve sunum alanları sık aralıklarla dezenfekte edilmektedir.
  • Projelerimizde kullanılan tüm çatal, kaşık ve bıçak ürünleri tek kullanımlık paketlerle servise çıkarılmaya başlanmıştır. Şeker ve karıştırıcı gibi ürünler tek kullanımlık ve tek paket halinde kullanılmaya başlanmıştır.
  • Projelerimizde saladbar gibi ortak kullanımlı tüm ürün üniteleri için tek tabak sistemine geçilip, kişiye özel tabaklar streçlenerek sunulmaya başlanmıştır.
  • Görünür yerlerde hijyen, gıda güvenliği ve koronavirüs ile ilgili broşür ve yazılarımız asılmış, personellerimize bu konuda gerekli eğitimler ve sürekli uyarılar yapılmaktadır.
  • Ana giriş kapımızda hem tedarikçilerimiz hem müşterilerimiz hem de ziyaretçilerimiz için kural olarak el dezenfekte işlemi ve ateş ölçümü yapılmaktadır. Bazı kritik ülkelere ziyaret de bulunan misafir tedarikçi ve ziyaretçilerimiz kapıda bu ülkelere gidip gitmedikleri sorularak içeri girişleri sağlanmaktadır.

Bu süreçte sizlere de koronavirüs ile ilgili mücadelede; bol bol el yıkama, yakın ilişki kurmama ve metal yüzeylere temas eden kişilerin ellerini yüzlerine sürmemeleri noktasında önerilerimiz olacaktır.